^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

El procés del llegat FMZ (2007-2010)

  • 2007 

Visita de Federico Mayor Zaragoza a la Cambra de Comerç (1 de juny)

--> Podeu veure-les també al google+

 

  • 2010

Presentació materials didàctics (6 de març)

Cultura de pau: la força de la paraula

Dissabte 6 de març de 2010, a les 12:30 a la Cambra de Comerç de Tortosa

Presentació dels vídeos i mateials didàctics de 6 objectes del llegat del Dr. Federico Mayor Zaragoza, de la seva època de Director General de la UNESCO, cedits a la Cambra de Comerç de Tortosa.

A càrrec de: Dr. Federico Mayor Zaragoza, ex Director General de la UNESCO i president de la Fundación Cultura de Paz 

 --> Feu clic sobre la imatge per veure el cartell

 

--> Podeu veure-les també al google+

Tertúlies de viatges pel món UNESCO (7 i 21 de maig)

  • 7 de maig

A la Biblioteca Marcel·lí Dom vam fer  una sessió de tertúlies de viatges pel món UNESCO “Ïndia-Auroville a través del llegat de vídeos de Federico Mayor Zaragoza, amb la presentació de la ciutat d'Auroville a càrrec d’Alfonso Galiana d’Auroville Internacional Espanya.

AUROVILLE, situada a pocs quilòmetres de Pondicherry, al sud de l'Índia, és una ciutat en construcció projectada per a 50 000 persones en la qual actualment conviuen 1500 persones de 30 diferents nacionalitats.
La ciutat va ser inaugurada el 28 de febrer de 1968 en presència del president de l'Índia i representants d'uns altres 124 països; cada un d'ells va donar un grapat de terra del seu país d'origen dins i una urna que es troba enterrada en el centre d'Auroville, simbolitzant així la fraternitat universal.
La petita ciutat ha estat fundada segons les visions de Mirra Alfassa, més coneguda com La Madre.
Respecte al projecte Alfassa ha dit: «Hi ha d'haver sobre la Terra un lloc inalienable, un lloc que no pertanyi a cap nació, un lloc   on tots els éssers de bona voluntat, sincers en les seves aspiracions, puguin viure lliurement com a ciutadans del món».
En el centre d'Auroville s'ubica el Matrimandir ('temple de la mare'), edifici considerat com el nucli, el lloc de la Mare.
Es tracta d'una gegantina sala de meditació tinguda interiorment amb murs de marbre blanc i allotjant el que se suposa el més gran globus de vidre del món (70 cm de diàmetre), il·luminat pels raigs del sol mitjançant un sistema de miralls disposats al sostre.
Teòricament en Auroville el que es busca és un ensenyament i una educació no autoritaris, basats en els principis de la no-violència, quant al mode de vida, també es busca que sigui acord amb la naturalesa i per això s'ha donat una consideració especial a l'ecologia, seguint les pràctiques del cridat ioga integral de Sri Aurobindo.

  

  • 21 de maig 

A la Biblioteca Marcel·lí Domingo vam fer  una altra sessió de tertúlies de viatges pel món UNESCO al  NEPAL a través del llegat de vídeos de Federico Mayor Zaragoza, van  assistir-hi  persones d'origen i molt properes al Nepal. 

Nepal,el qual  nom oficial és República Federal Democràtica de Nepal geogràficament es troba ubicat a l'Himàlaia, envoltat pel nord per la República Popular de la Xina i al sud per l'Índia.
 És un país de naturalesa muntanyosa al territori del qual es troben, de manera total o parcialment, algunes de les cimeres més altes de la Terra, destacant la Muntanya Everest, així com uns altres set dels anomenats ochomiles.
La moderna nació nepalesa es configura com a tal des de la unificació de les regions sota la direcció i influència del rei gurkha Prithvi Narayan, el 21 de desembre de 1768.
Fins a l'any 2006 el Nepal era l'únic estat del món amb l'hinduisme com a religió oficial. Des de l'ocàs de la monarquia, el país es va transformar en un estat secular.
La seva història recent ha estat marcada per una sagnant guerra civil que va finalitzar amb el triomf dels rebels maoistes del PCN-m, l'establiment d'un govern d'unitat nacional i la convocatòria a una Assemblea Constituent.
Aquest últim orgue va proclamar el 28 de maig de 2008 l'establiment d'una república federal democràtica, que va posar terme a més de 240 anys de monarquia.
El Nepal és considerat un estat multicultural, multilingüe i secular.
Malgrat ser un petit estat, comparat amb els seus enormes veïns, el país compta amb una àmplia i diversa varietat de territoris, que s'estenen des de les planícies selvàtiques humides del Terai, fins a les més altes i gèlides cimeres de la terra.
El poble nepalès és principalment hinduista, malgrat comptar amb una antiga i profunda tradició budista, centrada en la localitat de Lumbini, lloc de naixement del Buda Gautama.
El Nepal es troba entre els països més pobres i menys desenvolupats del món, amb aproximadament una mitja part de la seva població vivint per sota de la línia d'indigència .

Trobada amb Federico Mayor Zaragoza (Barcelona, 27 de maig)

--> Podeu veure-les també al google+

Exposició de la ciutat índia d'Auroville (del 15 al 25 de juliol)

AUROVILLE: La realitat d’un somni

A l’ Antic Escorxador de Tortosa la  Sala Antoni Garcia va tenir lloc la Presentació de la ciutat internacional d’Auroville. Fou organitzat per  Auroville Espanya Internacional i l’Associació d’amigues i amics d’Unesco a Tortosa.

El programa va ser :

  • Dia 16 -Inauguració de l’exposició a càrrec del Dr. Miquel Àngel Essomba, Director d’UNESCO a Catalunya. Vam poder  veure un DVD de salutació del Dr. Federico Mayor Zaragoza.
  • Dia 19 -Introducció a la ciutat d’Auroville a càrrec de Alfonso Galiana, president d’Auroville Internacional Espanya a Tortosa.
  • Dia 20 -Despertar la Consciència a Través del Cos (ATB), a càrrec d’Aloka Martí, creadora del programa i educadora a Auroville.
  • Dia 21  -Presentació de la traducció al català del llibre SAVITRI de Sri Aurobindo, a càrrec del Dr. Vicente Merlo, professor de Master d’Història de les Religions a la Universitat de Barcelona.
  • Dia 24  -Cerimònia de cloenda a càrrec de la dansarina índia Devasmita Patnaik.

Als actes van assistir, entre altres : l'Il·lustríssim Alcalde Sr. Ferran Bel, la Directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior de les Terres de l'Ebre, Sra. Pilar Andreu, la presidenta de les Associacions d'UNESCO a Catalunya, Sra. Dolors Reig i la presidenta de l’Associació Unesco Tortosa, Sra. Montse Esteve. 

 

--> Podeu veure-les també al google+

Gravació vídeos objectes llegat (12 de novembre)

--> Podeu veure-les també al google+

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA